Mula

Beschrijving

Mike is er klaar voor. Hij wacht. Vandaag onthult hij het monument MULA: verboden om te vergeten. Hij heeft een motto: “Als we het verleden vergeten dan zijn we erbij!” Mike vertelt over de tijd dat hij onmenselijkheid in de ogen van mensen zag. De tijd dat de orkaan van drugs, atrakos en afrekeningen over Curaçao trok en een spoor van vernieling achterliet. Hij vertelt over de volgende orkaan, de storm die eraan komt en waar we niet klaar voor zijn. Het enige dat ons kan redden, zijn onze herinneringen.

MULA is een indringende voorstelling over een van de meest donkere periodes in de recente Curaçaose geschiedenis. De tijd waarin bolletjesslikkers de vertrekhal van Hato bevolkten en hun leven op het spel zetten om uit de armoede te ontsnappen, schulden af te betalen of feest te kunnen vieren. Velen haalden het niet. Over deze slachtoffers van de zucht naar het grote geld gaat MULA.

De periode van 1997 tot 2007 heeft tot op de dag van vandaag zijn weerslag op het Curaçaose sociale en politieke landschap. Hoewel veel jongeren deze tijd niet bewust hebben meegemaakt, zijn zij opgegroeid in aan morele erosie onderhevig land, waar ouders de luiers van hun baby als smokkelplekken gebruikten en mensen hun lichaam als container zagen. Grenzen in gangbare omgangsvormen, geweldpleging en zelfhaat zijn sindsdien verlegd en lijken iedere generatie verder te vervagen.

In MULA trekt Schoobaar via een solo-performance alles uit de kast om zijn brede talenten met diepgang te tonen aan het publiek. Schoobaar raakt met zijn open spel een emotionele snaar die als wake up call geldt voor huidige en toekomstige generaties. Het stuk is geschreven door Schoobaar en staat onder regie van Milushka Birge en Schoobaar zelf.

Speeltijden

Na de première op vrijdag 27 januari wordt de voorstelling gespeeld op zaterdag 28 januari om 20.00 uur en zondag 29 januari om 18.00 uur. Een volgende reeks voorstellingen vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2017. MULA is geschikt voor ouderen en jongeren vanaf 12 jaar.

 

Credits

Educatie

Foto’s en video’s

In de pers

Persbericht: Laatste voorstelling van Mula in La Tentashon

Persbericht: Laatste voorstelling van Mula in La Tentashon

Op 26 november geeft Teatro KadaKen de laatste openbare voorstelling van MULA in La Tentashon. Na meer dan 60 uitvoeringen voor meer dan 6000 jongeren en volwassenen speelt Albert Schoobaar de laatste voorstelling. Mula ta yama ayó!

MULA den bario

MULA den bario

Seri di portrèt di e obra den diferente barionan.

Komunikado di Prensa: Presentashon di Mula pa barionan na La Tentashon Kòrsou

Komunikado di Prensa: Presentashon di Mula pa barionan na La Tentashon Kòrsou

Riba 16, 17, 18, 23 i 25 di yüni, Teatro KadaKen ta duna su delaster presentashonnan di e obra MULA pa barionan di Montaña, Coronet/Monteverde, Sint Jago, Fleur de Mari, Kustbatterij, Otrobanda, Wishi/Marchena, Kanga/Dein, Santa Maria, Ser’;i Papaya, Souax, Soto i Westpunt i tambe pa algun organisashon manera SEDA (Techno Future School i Flor di Hubentut), House of Esther, Bos di Hubentut i Sint Antonius Groep.

 

Wil je onze updates ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze mailinglijst