Nieuw theaterstuk Tisha gaat 25 februari 2012 in première

[persbericht]

Teatro KadaKen brengt ruim twee jaar na het succesvolle stuk ‘De deconstructie van Edsel K.’ binnenkort weer een gloednieuwe productie op de planken. Tisha gaat op 25 februari 2012 in première en zal vervolgens tot en met september in La Tentashon worden opgevoerd. Naast de schoolvoorstellingen wordt het stuk ook in vrije voorstellingen aan een breder publiek aangeboden.

‘Tisha’ gaat over een bijna vijftienjarig meisje dat voor complexe keuzes komt te staan op het gebied van relaties, zwangerschap en de tradities waarin zij is opgegroeid. De onderliggende vraag is of we ons eigen lot kunnen bepalen. Of ligt ons lot al vast?

Zoals we kennen van Teatro KadaKen en artistiek leider Albert Schoobaar is de voorstelling dynamisch en vol met humor. Tegelijkertijd krijgt het publiek een spiegel voorgehouden. Want dat is waar KadaKen voor staat: het maken van theater dat – zonder te oordelen – een handvat geeft om na te denken en in gesprek te gaan over de eigen situatie. Voor de vorige productie is KadaKen mede daarom genomineerd voor een Appeltje van Oranje, een Koninkrijksbrede onderscheiding voor initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

De vaste spelers van KadaKen, Norma Cova en Albert Schoobaar, staan ook nu weer op de planken, samen met twee jonge spelers: Ruënna Mercelina en Zjairon Minguel. De regie is in handen van Silvia Andringa, die ook tekende voor de regie van Edsel K. Zakelijk leider Lou Nisbet is verantwoordelijk voor de organisatorische kant van de productie en de coördinatie van de schoolvoorstellingen.

Momenteel worden alle scholen voor voortgezet onderwijs benaderd voor het bijwonen van de voorstelling. Daarbij wordt aan docenten lesmateriaal en een workshop aangeboden. Hiermee kunnen zij het bijwonen van de voorstelling met de klas voorbereiden, en na afloop in gesprek gaan over hoe de klas het theaterstuk heeft ervaren.

Tisha is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied en Rotary Club Willemstad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maryluska (Lou) Nisbet (5102568) of Albert Schoobaar (5120054). E-mailadres teatrokadaken@gmail.com

Website: teatrokadaken.org en www.facebook.com/teatro.kadaken