Over Teatro KadaKen

Teatro KadaKen is een theaterinitiatief van actrice Norma Cova en theatermaker/acteur Albert Schoobaar, en staat onder artistieke leiding van Albert Schoobaar en zakelijke leiding van Maryluska Nisbet. Teatro KadaKen stelt zich tot doel maatschappelijk betrokken theater van hoge artistieke kwaliteit te ontwikkelen voor jong en oud. In de voorstellingen van Teatro KadaKen staan actuele maatschappelijke thema’s in de hedendaagse samenleving centraal. Thema’s met een grote urgentie voor de samenleving van Curaçao.

Teatro KadaKen werkt vanuit de overtuiging dat theater een effectief middel is om problemen bespreekbaar te maken en deze samen met het publiek te onderzoeken. Juist voor jonge mensen op Curaçao kan deze werkvorm van grote betekenis zijn.

Albert Schoobaar heeft zich de laatste jaren als theatermaker en schrijver ontwikkeld door samenwerkingen met Nederlandse regisseurs als Ad de Bont en Allan Zipson. Hierdoor is hij in contact gekomen met een progressieve en eigenzinnige stijl van Nederlands jeugdtheater die zich onder meer kenmerkt door minimalistische decors, poëtisch taalgebruik, een transparante vertellende speelstijl en een dwingend gebruik van ruimte, muziek en beweging. Op deze weg wil hij verder gaan in een samenwerking met regisseur Silvia Andringa voor de eerste productie van Teatro KadaKen. Zo kan hij deze –voor Curaçaose begrippen – ongewone en vernieuwende manier van theatermaken voor de kinderen en jongeren van zijn gemeenschap voortzetten.

Teatro Kadaken in de pers

 

Nu in het theater en op de scholen

'Chakutoe'

Schrijf je in voor onze mailing lijst

en ontvang informatie over onze nieuwe producties en activiteiten