Persbericht: Nieuw theaterstuk Bos di Nos Pueblo in première

Op vrijdag 13 november aanstaande gaat alweer de vierde grote theaterproductie van Teatro KadaKen sinds 2009 in première. Bos di Nos Pueblo is een uitdagende en vrolijk brutale voorstelling over de politieke cultuur op ons eiland en het gevecht van jongeren om stilzwijgend toe te kijken of een eigen mening te vormen. Na de première volgt een reeks vrije voorstellingen en wordt het stuk klassikaal in scholen voor middelbaar onderwijs opgevoerd, begeleid door een educatief traject.

Door haar theaterproducties wil Teatro KadaKen onder artistieke leiding van Albert Schoobaar op een uitdagende en inspirerende manier in gesprek komen met het publiek en met name met jongeren over issues waar zij elke dag mee te maken hebben. Dat deed KadaKen de afgelopen jaren ook met De Ballade van Pluisje (2013-2014), Tisha (2012) en De deconstructie van Edsel K. (2009). Theater is een zeer geschikte vorm om op een ontspannen manier een gesprek over moeilijke thema’s in gang te zetten. Het stelt jongeren en volwassenen in staat vrij te associëren en zich te identificeren met zeer herkenbare dilemma’s die mensen elke dag tegenkomen. Met een overtuigende artistieke kwaliteit zowel in de teksten van Albert Schoobaar als de originele ensceneringen levert KadaKen daarmee een wellicht kleine maar indringende bijdrage aan creatieve en sociale vorming en onderwijs.

In Bos Di Nos Pueblo (BDNP) wordt politiek persoonlijk. Durf jij te zeggen wat je denkt? Waar je voor of tegen bent en te vertellen waar je in gelooft? Als je voor één dag politicus mocht zijn, wat zou je veranderen? Samen met de acteurs richt het publiek de nieuwe politieke partij BDNP op: De Stem Van Ons Volk. Bos Di Nos Pueblo is een voorstelling over lastige keuzes tussen werkelijkheid en idealen, tussen regels en vrijheid en de spanning tussen eigenbelang en algemeen belang.

Bos di Nos Pueblo wordt gespeeld door Christopher Barrow, Donovan Benett, Norma Cova en Albert Schoobaar. De tekst is van Albert Schoobaar en de regie is in handen van Silvia Andringa. De productie is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Het Fonds Podiumkunsten, Stichting Doen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Nederland.

De première wordt gespeeld in Kura di Arte, dat is in het gebouw van het voormalig St. Albertus College op Pietermaai. De daaropvolgende reeks vrije voorstellingen vinden plaats tussen november 2015 en eind april 2016 op diverse locaties. Begintijd op alle avonden is 20.00 uur. Voor een volledig overzicht van data en lokaties wordt verwezen naar de posters en flyers, naar Facebook en naar de website van KadaKen. Bos di Nos Pueblo is geschikt voor ouderen en jongeren vanaf 12 jaar. Kaarten kosten Nafl. 15,- en zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teatro KadaKen via 5102568.