Persbericht: Theaterstuk ‘Bos di Nos Pueblo’ van Teatro KadaKen gaat Seru Papaya op
Aanstaande zaterdag 12 december gaat Teatro KadaKen met haar nieuwe theaterstuk Bos di Nos Pueblo (BDNP) de wijken in. Na de première in Kurá di Arte en een voorstelling in Landhuis Bloemhof, is nu de wijk Seru di Papaya aan de beurt. Het buurtcentrum opent enthousiast haar deuren zodat de bewoners van de wijk de voorstelling Bos di Nos Pueblo van Teatro KadaKen kunnen zien.
Bos di Nos Pueblo is een uitdagende en vrolijk brutale voorstelling over de politieke cultuur op ons eiland en het gevecht van jongeren om stilzwijgend toe te kijken of een eigen mening te vormen. Na Seru Papaya, gaat KadaKen in het nieuwe jaar verder met de reeks vrije voorstellingen en wordt het stuk klassikaal in scholen voor middelbaar onderwijs opgevoerd, begeleid door een educatief traject.
In Bos Di Nos Pueblo wordt politiek persoonlijk. Durf jij te zeggen wat je denkt? Waar je voor of tegen bent en te vertellen waar je in gelooft? Als je voor één dag politicus mocht zijn, wat zou je veranderen? Samen met de acteurs richt het publiek de nieuwe politieke partij BDNP op: De Stem Van Ons Volk. Bos Di Nos Pueblo is een voorstelling over lastige keuzes tussen werkelijkheid en idealen, tussen regels en vrijheid en de spanning tussen eigenbelang en algemeen belang.
Teatro KadaKen, onder artistieke leiding van Albert Schoobaar, vindt theater een zeer geschikte vorm om op een ontspannen manier het gesprek over moeilijke thema’s aan te gaan. Het stelt jongeren en volwassenen in staat vrij te associëren en zich te identificeren met zeer herkenbare dilemma’s die mensen elke dag tegenkomen. Met een overtuigende artistieke kwaliteit zowel in de teksten van Albert Schoobaar als de originele ensceneringen levert KadaKen daarmee een wellicht kleine maar indringende bijdrage aan creatieve en sociale vorming en onderwijs.
Bos di Nos Pueblo wordt gespeeld door Christopher Barrow, Donovan Benett, Norma Cova en Albert Schoobaar. De tekst is van Albert Schoobaar en de regie is in handen van Silvia Andringa. De productie is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Het Fonds Podiumkunsten, Stichting Doen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Nederland.
Voor meer informatie kunnen bewoners van Seru Papaya contact opnemen met het buurtcentrum op de volgende telefoonnummers: 868 32 67 en 529 07 25. Voor degenen die geïnteresseerd zijn de voorstelling bij te wonen; er zijn nog kaarten beschikbaar. De kaarten kosten 15 gulden en zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada. Voor meer infomatie over de voorstelling kan contact opgenomen worden met Teatro KadaKen op nummer 510 25 68. Voor overige informatie raadpleegt men het beste de Facebookpagina en de website van Teatro KadaKen: www.teatrokadaken.org.