Persbericht Teatro KadaKen première MULA 27 januari in La Tentashon

Jan 23, 2017

Persbericht Teatro KadaKen première MULA 27 januari in La Tentashon

Mike is er klaar voor. Hij wacht. Vandaag onthult hij het monument MULA: verboden om te vergeten. Hij heeft een motto: “Als we het verleden vergeten dan zijn we erbij!” Mike vertelt over de tijd dat hij onmenselijkheid in de ogen van mensen zag. De tijd dat de orkaan van drugs, atrakos en afrekeningen over Curaçao trok en een spoor van vernieling achterliet. Hij vertelt over de volgende orkaan, de storm die eraan komt en waar we niet klaar voor zijn. Het enige dat ons kan redden, zijn onze herinneringen.

WILLEMSTAD – Op vrijdag 27 januari a.s. vindt in La Tentashon de première plaats van de voorstelling MULA van Theatergroep KadaKen. MULA is een indringende voorstelling over een van de meest donkere periodes in de recente Curaçaose geschiedenis. De tijd waarin bolletjesslikkers de vertrekhal van Hato bevolkten en hun leven op het spel zetten om uit de armoede te ontsnappen, schulden af te betalen of feest te kunnen vieren. Velen haalden het niet. Over deze slachtoffers van de zucht naar het grote geld gaat MULA.

De periode van 1997 tot 2007 heeft tot op de dag van vandaag zijn weerslag op het Curaçaose sociale en politieke landschap. Hoewel veel jongeren deze tijd niet bewust hebben meegemaakt, zijn zij opgegroeid in aan morele erosie onderhevig land, waar ouders de luiers van hun baby als smokkelplekken gebruikten en mensen hun lichaam als container zagen. Grenzen in gangbare omgangsvormen, geweldpleging en zelfhaat zijn sindsdien verlegd en lijken iedere generatie verder te vervagen.

MULA is de vijfde voorstelling van Teatro KadaKen. Eerdere successen werden gespeeld met Bos di Nos Pueblo (2015-2016), De Ballade van Pluisje (2014-2015), Tisha (2012) en De Deconstructie van Edsel K. (2009). De theatergroep staat onder artistieke leiding van acteur, regisseur en auteur Albert Schoobaar. Zijn missie is om dynamisch en maatschappelijk relevant theater te maken voor alle leeftijdsgroepen.

In MULA trekt Schoobaar via een solo-performance alles uit de kast om zijn brede talenten met diepgang te tonen aan het publiek. Schoobaar raakt met zijn open spel een emotionele snaar die als wake up call geldt voor huidige en toekomstige generaties. Het stuk is geschreven door Schoobaar en staat onder regie van Milushka Birge en Schoobaar zelf.

Teatro Kadaken staat bekend om haar scherpe voorstellingen die taboes aan de kaak stellen en met humor een bredere kijk op de Curaçaose werkelijkheid bieden. Voorstellingen van Kadaken maken diepe indruk en blijven het publiek lange tijd bij. Buiten de voorstellingen voor algemeen publiek wordt MULA gespeeld voor middelbare scholen, geflankeerd door een educatief traject. MULA wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Fonds Podiumkunsten, BankGiroLoterij Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Kaartjes voor MULA zijn te koop voor ANG 27,50 bij Mensing’s Caminada en 24 Uur uit de Muur. Na de première op vrijdag 27 januari wordt de voorstelling gespeeld op zaterdag 28 januari om 20.00 uur en zondag 29 januari om 18.00 uur. Een volgende reeks voorstellingen vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2017. MULA is geschikt voor ouderen en jongeren vanaf 12 jaar. Voor meer informatie: surf naar teatrokadaken.org en facebook/teatrokadaken of bel 569 8417.