Persbericht: Laatste voorstelling van Mula in La Tentashon

WILLEMSTAD – Op 26 november geeft Teatro KadaKen de laatste openbare voorstelling van MULA in La Tentashon. Na meer dan 60 uitvoeringen voor meer dan 6000 jongeren en volwassenen speelt Albert Schoobaar de laatste voorstelling. Mula ta yama ayó!

Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada à ANG. 27,50 en bij de deur zolang de voorraad strekt.

MULA, geschreven en gespeeld door Albert Schoobaar, is een indringend stuk over een van de zwartste periodes in de recente Curaçaose geschiedenis. De tijd waarin bolletjesslikkers de vertrekhal van Hato bevolkten en hun leven op het spel zetten om uit de armoede te ontsnappen, schulden af te betalen of te kunnen feesten. Met zijn eerste solovoorstelling trekt Schoobaar alles uit de kast om zijn brede talenten met diepgang aan het publiek te tonen. Hij raakt een emotionele snaar die een ‘wake-up call’ is voor huidige en toekomstige generaties

‘Mike is er klaar voor. Hij wacht. Vandaag onthult hij het monument MULA: verboden om te vergeten. Hij heeft een motto: “Als we het verleden vergeten dan zijn we erbij!” Mike vertelt over de tijd dat hij onmenselijkheid in de ogen van mensen zag. De tijd dat de orkaan van drugs, overvallen en afrekeningen over Curaçao trok en een spoor van vernieling achterliet. Hij vertelt over de volgende orkaan, de storm die eraan komt en waar we niet klaar voor zijn. Het enige dat ons kan redden, zijn onze herinneringen.’

MULA is de vijfde productie van Teatro KadaKen, ditmaal onder regie van Milushka Birge en Schoobaar zelf. Eerder speelde KadaKen ook Bos di Nos Pueblo (2015-2016), De Ballade van Pluisje (2014-2015), Tisha (2012) en De Deconstructie van Edsel K. (2009). Kadaken staat bekend om scherp theater dat taboes aan de kaak stelt en met humor een bredere kijk op de Curaçaose werkelijkheid biedt. De stukken van Kadaken maken diepe indruk en blijven het publiek lange tijd bij.

Naast de openbare voorstellingen, is MULA ook op middelbare scholen uitgevoerd, compleet met een educatief programma. MULA is mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Podiumkunsten, BankGiroLoterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

MULA is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. De allerlaatste openbare voorstelling vindt plaats op 26 november in La Tentashon van 18.00 tot 19.30 uur.

Meer informatie is beschikbaar op teatrokadaken.org, facebook/teatrokadaken en Mula@theplay, of telefonisch op 569 8417, of per mail naar teatrokadaken@gmail.com