Lancering DVD Edsel K

Teatro KadaKen lanceert deze maand haar eerste en langverwachte Dvd-productie. Het gaat om de opnames van de voorstelling: ‘E dekonstrukshon di Edsel K.’. Ter gelegenheid hiervan – en ter afsluiting van het geslaagde project – organiseert Teatro KadaKen een fundraisingfeest. Tijdens de avond wordt de film vertoond en is de DVD te koop. Het feest vindt plaats op zaterdag 26 juni vanaf 20:00 uur. Locatie: Kapel di Sint Martinus (ingang Brionplein, door de poort direct rechts naast Subway).

Teatro KadaKen is een theaterinitiatief onder artistieke leiding van Albert Schoobaar. Het theater richt zich op belangrijke maatschappelijke thema’s. Thema’s met een grote urgentie voor de jeugd van Curaçao. Door middel moderne, interactieve theatervormen maakt Teatro KadaKen deze thema’s bespreekbaar en worden jongeren gestimuleerd om over hun eigen leven en situatie na te denken. Zo ook met de voorstelling ‘E dekonstrukshon di Edsel K.’, die dankzij een goede samenwerking met het onderwijs door veel scholieren klassikaal is bezocht. Het theaterstuk is tragisch, hilarisch en spannend en gaat over de twee vrienden Edsel (gespeeld door Gideon Donker) en Kai (gespeeld door Eurshley Davelaar) die samen opgroeien en praten over een toekomst in Nederland. Eén van de twee jongens is homoseksueel en het stuk laat zien hoe hij omgaat met de reacties van zijn omgeving.

 

Fundraisingsfeest
Zaterdag 26 juni vindt vanaf 20.00 uur in Kapel di St. Martinus bij het Brionplein het feest plaats. De entree is tien gulden per persoon en dit bedrag komt volledig ten goede van Teatro KadaKen. Voorzitter van de theatergroep Kurt Schoop vertelt hierover: “We houden deze fundraising om meer theaterstukken te kunnen produceren. We krijgen wel subsidie voor grotere producties, maar we willen ook kleinere blijven maken. Het geld gebruiken we ook om nieuwe verhalen te kunnen laten schrijven. Artistiek leider Albert Schoobaar is nu bezig met een nieuw stuk dat we in november in de theaters willen brengen.”