Reportage op Versgeperst.com

door: Elisa Koek
CURAÇAO – Ligt je lot vast of kun je dit zelf bepalen?

In de nieuwe voorstelling van Teatro KadaKen staat deze vraag centraal. De vijftienjarige Tisha komt voor moeilijke keuzes te staan over haar gevoelens, idealen, familie en haar toekomst. Versgeperst.com nam een kijkje bij de voorstelling.

Het gedachtegoed van een vijftienjarig meisje op Curaçao verschilt nog weleens van dat van haar familie. Tisha is een eigenzinnig meisje met honderden ideeën en ambities om haar leven te leiden. Haar oma heeft echter andere ideeën voor haar geliefde kleine meid. Tisha staat voor moeilijk keuzes en krijgt te maken met relaties, zwangerschap en de tradities waarin zij is opgegroeid. De grote vraag is of zij haar eigen lot kan bepalen.

Spelers
Teatro KadaKen komt ruim twee jaar na het succesvolle stuk ‘De deconstructie van Edsel K.’ met ‘Tisha’, het verhaal over de dromen van een vijftienjarig meisje. Het stuk is dynamisch met een humoristiche knipoog, maar zet je vooral aan het denken. Albert Schoobaar is ook in dit stuk de artistieke leider en de regie is in handen van Silvia Andringa. Behalve Schoolbaar, speelt ook vaste speler Norma Cova mee, aangevuld met de twee jonge spelers Ruënna Mercelina en Zjairon Minguel.

Scholen en premiére
Alle scholen in het voortgezet onderwijs zijn benaderd om de voorstelling bij te wonen om zo jongeren te betrekken bij de voorstelling en aan het denken te zetten. Docenten ontvangen voorafgaand aan de voorstelling lesmateriaal om de klas voor te bereiden. Na het kijken van het theaterstuk is er ruimte om met de klas te praten over het stuk. De première van Tisha vindt zaterdag om 20.00 uur plaats bij La Tentashon, een kaartje kost 25 gulden.