Laatste kans om theaterstuk Tisha te zien

Het is niet anders, Tisha gaat afscheid van ons nemen. Op zaterdag 15 december 2012 geeft Teatro KadaKen de laatste voorstelling van haar meest recente productie Tisha vanaf 8 uur in La Tentashon in Otrobanda.

Deze avond is ook om een andere reden speciaal. Teatro KadaKen draagt de voorstelling namelijk op aan Norman de Palm, aangezien hij aan het eind van dit jaar zijn directeurschap van Teatro Luna Blou zal beeindigen. Hiermee spreekt KadaKen haar waardering uit voor de tien rijke jaren waarin Norman de Palm zich heeft ingezet voor het theater op Curaçao.

Tisha is niet zomaar een stuk. Vanaf maart 2012 hebben ruim 7000 mensen de voorstelling bijgewoond. Ook is Tisha op verzoek van CEMBRAH (Comishon Embaraso Hubenil) naar Aruba gebracht, waar het stuk volle zalen trok.

Tisha vertelt het verhaal van een meisje van bijna veertien dat grote dromen heeft die zij stellig wil realiseren. Ze wil studeren, reizen, iets voorstellen in het leven. Maar dat betekent dat zij haar familie moet confronteren. Een familie voor wie al helemaal vastligt hoe Tisha haar leven zal invullen. Hier verzet Tisha zich tegen, ze wil dat niet. Ze wil niet op haar veertiende zwanger raken, zoals haar moeder, grootmoeder, overgrootmoeder, en ga zo maar door. Ze wil breken met deze traditie, haar eigen weg bewandelen. Maar haar oma staat dit niet toe. Besluit Tisha om haar eigen pad te volgen, dan zal dit het einde van de familierelaties betekenen…

Het theaterstuk Tisha laat het publiek nadenken over thema’s zoals het eigen pad bewandelen, liefde, schaamte, tienerzwangerschap, traditie. Het werd geregisseerd door Silvia Andringa en geschreven door Albert Schoobaar. De acteurs in het stuk zijn Norma Cova, Zjairon Minguel, Ruënna Mercelina en Albert Schoobaar. Zakelijk leider is Lou Nisbet, artistiek leider Albert Schoobaar. Productieasistente is Giangela Noor.

Voor Teatro KadaKen is de productie een grote prestatie, die niet gerealiseerd had kunnen worden zonder de steun van een grote groep instanties, scholen en personen, zoals: Fonds Podiumkunsten en Stichting Doen uit Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, Rotary Club Willemstad en Tele Curaçao. Dank ook aan CEMBRAH (Comishon Embaraso Hubenil) op Aruba, en op Curaçao Don Andres NV en Curaçao Port Services.

TISHA. Zaterdag 15 december 2012, 20.00 uur ‘s avonds, La Tentashon. Entrée 20 gulden per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan het loket van Teatro Luna Blou.