Muziektheaterstuk ‘Rumannan Purunchi’ in première

Sep 13, 2023

Persbericht

Curaçao – Op zaterdag 16 september 2023 gaat het Papiamiamentstalige muziektheaterstuk ‘Rumannan Purunchi’ in de Aula van Habaai in première. Voor het eerst brengt Teatro KadaKen een stuk dat speciaal is gemaakt voor grotere kinderen en jongeren, ongeveer in de categorie van 10-14 jaar. Het is een echte familieproductie geworden. Door het aansprekende thema en de hoge kwaliteit van het spel en de muziek is het een feest voor alle generaties.

Het muziek-theaterstuk is gebaseerd op werkelijke gebeurde verhalen uit de jeugd van de bekende schrijfster Loekie Morales. In haar gelijknamige boek ‘Rumannan Purunchi’ – de familie sproetjes – deelt Morales de rijke geestelijke erfenis van de familie Moral. Milushka Birge, schrijfster en regisseur van het stuk, heeft zich gevoed met deze erfenis en op basis hiervan een verhaal voor het theater gecreëerd.

Het stuk gaat over een grote familie die veel meemaakt: vrolijke én pijnlijke dingen. De jonge Natasha probeert haar familie in actie te krijgen wanneer hun nalatenschap en die van de hele buurt in gevaar is. Er is geen tijd te verliezen. Maar dan blijkt dat iedereen daar op zijn eigen manier over denkt en voelt. Misschien kan het publiek Natasha helpen?

‘Rumannan Purunchi’ laat het publiek nadenken over ons eigen erfgoed, en over de werking en waarde van gemeenschapszin. Het stuk zet een veelkleurig ‘nestje’ neer waarin de acteurs verschillende personages de ruimte geven om zich te uiten in spel en zang. Deze getalenteerde cast wordt gevormd door: Greysha Niebe, Gian van Eiker, Rachelle Le Blanc, Kionn Yung en Maxine Fabian. De muziek maakte Milushka Birge samen met de componist en muzikant Eric Calmes.

Teatro KadaKen brengt sinds 2008 prikkelend educatief theater naar de scholen en samenleving, en is sinds 2020 beheerder van het nationaal monument Teatro Aula di Habaai. Deze productie is ontwikkeld en uitgevoerd met dank aan Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, Fonds Podium Kunsten, en Vriendenloterij Fonds. Scholen voor Funderend, Voortgezet en Speciaal Onderwijs hebben inmiddels van Teatro KadaKen een pakket ontvangen met enkele boeken en een lespakket, waarmee zij zich kunnen voorbereiden op klassikale bezoeken aan het muziektheaterstuk.

De première van ‘Rumannan Purunchi’ vindt plaats op zaterdag 16 september 2023 om 19.00 uur. Een tweede kans om het stuk te zien is op zondag 17 september 2023 om 16.00 uur. Hierna wordt de voorstelling weer op zondag 24 september om 16:00 uur uitgevoerd. Kaarten kunnen online gekocht worden via Caribbean Ticketshop, of bij Mensings Caminada, Van den Tweel en Sentro di Pago Tu y Yo. Kosten zijn ANG 12.50 pp voor kinderen tot en met 12 jaar, en ANG 25.00 pp voor jongeren en volwassenen. Locatie is nationaal monument Teatro Aula di Habaai, Weg naar Welgelegen 64.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Maryluska (Lou) Nisbet op +599 9 672 45 80

Tur portrèt: Teatro KadaKen – Margot Groenewoud