Teatro KadaKen zoekt bondgenoten om nog meer mensen van ons nieuwe stuk te laten genieten

Oct 17, 2023

Persbericht

Willemstad, 16 oktober 2023

Teatro KadaKen zoekt de steun van de gemeenschap om er gezamenlijk voor te zorgen dat meer kinderen en ouderen de gelegenheid krijgen om het muziektheaterstuk ‘Rumannan Purunchi’ te zien. Het stuk ging op 16 september in première en wordt tot en met november aangeboden aan scholen. ‘Rumannan Purunchi’ is in de eerste plaats gemaakt voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Maar wat we al vermoedden blijkt in de praktijk ook zo te zijn: door het thema en de uitvoering genieten hele families, en alle generaties, gezamenlijk enorm van het stuk. Het maakt veel los over families en over Curaçao vroeger, het publiek gaat in gesprek met elkaar, vertelt verhalen over de eigen jeugd en moedigt anderen aan om ook te komen kijken. Helaas is door een gebrek aan middelen niet iedereen in de gelegenheid om naar de aula te komen. Om groepen schoolkinderen en ouderen naar het theater te vervoeren is de gecoördineerde inzet van bussen nodig.

Samen met de Curaçaose gemeenschap kunnen we dit voor elkaar krijgen. Op 21 en 22 oktober 2023 vindt in Aula Habaai vanaf 7 uur een speciale voorstelling van ‘Rumannan Purunchi’ plaats. Kaartjes voor de voorstellingen kosten 100 ANG per persoon. Met de fondsen die hiermee geworven worden maakt u het mogelijk dat straks zeven scholen (840 kinderen) en 200 ouderen van het muziektheaterstuk kunnen komen genieten.

‘Rumannan Purunchi’ is geschreven en geregisseerd door Milushka Birge, en is gebaseerd op werkelijke gebeurde verhalen uit de jeugd van de schrijfster Loekie Morales. Het stuk en de liedjes gaan over een grote familie die herkenbare dingen meemaakt: vrolijke én pijnlijke dingen. Het laat alle generaties nadenken over ons eigen erfgoed, en over waarde van dingen samen doen, van samen sterk zijn. Lou Nisbet is zakelijk leider van Teatro KadaKen en heeft het stuk geproduceerd.

Na deze bijzondere uitvoeringen op 21 en 22 oktober heeft het publiek nog vier kansen om een vrije voorstelling bij te wonen. Deze vinden plaats op 28 en 29 oktober, en 4 en 5 november, vanaf 7 uur in Aula Habaai. Kaartjes zijn verkrijgbaar via Mensings Caminada, Van den Tweel, Sentro di Pago Tu y Yo, en online via Caribbean Ticketshop.

Voor meer informatie neem contact op met de producent van Teatro KadaKen mevrouw Maryluska (Lou) Nisbet via +599 9 672 45 80